Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Med denne posten er bloggen vår endelig åpen!

Et smykke er så mye mer enn vakker pynt plassert godt synlig (eller godt skjult) et sted på kroppen!

Fra tidenes morgen har smykker blitt brukt i mange sammenhenger og etter som årene raser på så har dette utviklet seg drastisk. Det spennende med akkurat dette er at smykker fortsatt blir brukt på den samme måten som for tusenvis av år siden, og smykkebruken skaper tradisjoner som består. Etter som tidene forandrer seg og årene går, skapes nye tradisjoner fortløpende. I skrivende stund brukes smykker som symbol på kjærlighet mellom to mennesker, kjærligheten til religion, individuelle uttrykk, image, symbolikk i ulike former, gruppetilhørighet, uttrykk for rikdom, eller bare pynt og så mye mye mer. Bruksområdene er ubegrenset og det er kun fantasien som setter grenser, men når et nytt bruksområde dukker opp følger gjerne en ny tradisjon med, og det skriver seg inn i historien og følges opp av etterkommere.

Det første smykket vi kjenner til stammer tilbake 135 000 år (!!), fra tiden hvor Neandertalerne befolket kloden vår. Funnet av smykket endret våre teorier om at Neandertalerne kun var et brutalt og enkelt folkeslag. Dette viser at de faktisk hadde tanker rundt symbolikk i livene sine.

 

 

 

 

 

Med denne bloggen håper vi å kunne bidra med mye spennende lesning i form av artige og nyttige faktaartikler som omhandler alt fra symbolikk og smykkehistorie til produktomtaler, konkurranser, produktnyheter, humor og veldig mye mer.

Vi håper du har lyst til å snuse litt rundt i bloggen vår og bli underholdt, og muligens tar med deg noen spennende fakta som du kan få bruk for neste gang du er på Quiz. Du er hjertelig velkommen til å sende oss ris, ros, kommentarer og tips!

- Rune

 

Tilbake